Vokalindspilninger kan bruges på mange forskellige måder – i kreativ såvel som i forretningsorienteret henseende. I Asilia Media har vi rig erfaring indenfor begge områder, og vores lydteknikere har en særlig uddannelse indenfor netop dette område.

Under enhver given indspilning, vil der sidde en lydtekniker, hvis job både er at sørge for, at alt det tekniske fungerer som det skal samt at vejlede og rådgive den givne kunstner/speaker, medmindre denne ser sig fuldstændigt fri for det.

Vokalindspilninger med kreativt formål                                                                Størstedelen af alle henvendelser af kreativ karakter kommer fra enten sangere eller rap-musikere, som ønsker at indspille deres vokaler i forbindelse med egne musiknumre. De vil typisk have al tekstmaterialet færdigt og være klar til at gå direkte i gang med indspilningen. I mere sjældne tilfælde vælger kunstnerne at bruge noget af deres studietid på at få en ekstra vurdering fra Asilia Medias egne kunstnere, som alle er etablerede og har store sproglige kundskaber.

Men det er ikke udelukkende musikere, som gør brug af vokalindspilninger. I Asilia Media har vi haft et bredt udvalg af kreative mennesker inde og indspille deres vokaler til forskellige projekter. Det kan være en sketch, en historieoplæsning, en selskabssang eller andet. Mulighederne er mange.

Når det kommer til at indspille vokalister, synes vi, det er betydningsfuldt, at man kan have en kreativ proces i gang mellem lydtekniker og kunster, medens indspilningen foregår. På denne måde tror vi, at man kan opnå det mest optimale resultat.

Vokalindspilninger med forretningsorienteret formål                                            Adskillelige virksomheder har på et eller andet tidspunkt haft brug for en vokalindspilning i forbindelse med et produkt eller en ydelser. Det kan, f. eks. være, at en virksomhed har brug for en ’voice over’ til at køre kongenialt med en visuel præsentation af deres produkt. Mere konkret kan en virksomhed have behov for at lave, eksempelvis, en net-guide til at illustrere, hvordan man bruger en bestemt funktion, og til det formål har de brug for en ’voice over’, som kan udpensle, hvad der samtidigt udspiller sig visuelt på skærmen. Virksomheden kan her vælge enten selv at finde en speaker eller at benytte sig af en af Asilia Medias tilknyttede.

Det kan også være, at en virksomhed eller en privatperson gerne vil lave en radioreklame (eller anden auditiv reklame) og derfor kun har brug for at indspille en vokal til formålet. Nogle privatpersoner er afhængige af vokalindspilningerne i forbindelse med deres erhverv. I den sammenhæng har vi arbejdet med folk som lavede meditations-CD’er og ’voice over’ til en lydbøger.