Hvad er ekstern kommunikation?
Ekstern kommunikation er din virksomheds mulighed for at gøre kunder opmærksomme på virksomhedens værdier, produkter, tilbud, mm. Det er igennem den eksterne kommunikation, din virksomhed kommer i kontakt med omverdenen og kan nå ud til alle kunderne. Den eksterne video-kommunikation eksponerer din virksomhed samtidig med, at den formidler bestemte informationer.

Eksterne videoer bruges også hyppigt af enkeltmandsvirksomheder og privatpersoner. Disse anvender typisk formatet til at eksponere sig selv eller til at komme ud med et personligt budskab, som ikke nødvendigvis tjener nogen økonomisk gevinst.

Hvorfor bruge ekstern kommunikation?
I dag har næsten alle adgang til internettet, og størstedelen bruger det på daglig basis til at opsøge informationer, hvad enten det er i form af underholdning, nyheder, social interaktion eller deciderede tilbud. Det betyder med andre ord, at den eksterne kommunikation både har potentiale for:
1) Kontinuerligt at nå ud til rigtig mange mennesker.
2) At ramme disse når de er særligt modtagelige overfor informationer.
Virksomheden har altså mulighed for at få sine produkter og/eller ydelser ud i et meget stort omfang, såfremt videoen har en vis kvalitet og produktet/ydelsen har interesse for folk, naturligvis.

Hvordan bruger man ekstern kommunikation?
– Der findes tusinde og atter tusinde af sider på nettet, som hver dag flittigt bliver besøgt af mennesker på kryds og tværs af alder, køn, baggrund og præferencer. Det der er vigtigt, når man kommunikerer eksternt er, at man finder de hjemmesider, hvor ens potentielle kunder befinder sig. (Dette gøre man typisk ved at foretage en markedsundersøgelse.). I dag kan man finde mange hjemmesider, hvor eksponeringen vil være ganske gratis (youtube.dk, facebook.dk, vimeo.dk, twitter.dk, etc.). Fordelen ved disse sider er, at de typisk bliver besøgt af et stort omfang af mennesker, samt at eksponeringen selvsagt er gratis. Et minus kan dog være, at man ikke nødvendigvis kan være sikker på at ramme den udsete målgruppe. På andre hjemmesider vil eksponeringen omvendt ikke være gratis (eovendo.dk, eb.dk, aol.dk, etc.), men til gengæld vil man være sikker på at kunne nå ud til sin udsete målgruppe.